Utmärkt service Leasing Snabba leveranser

Mångsidighet, Kvalitet och Flexibilitet

Kompaktlastare

712 375 SEK
Beställningsvara
524 875 SEK
Beställningsvara
549 875 SEK 649 875 SEK
Beställningsvara
499 875 SEK 596 125 SEK
Beställningsvara
799 875 SEK
Beställningsvara

 

 

ÖVER 200 OLIKA REDSKAP

Med över 200 redskap att välja bland så hittar du enkelt den bästa lösningen för dina arbetsuppgifter. Och från och med nu utförs de med bekvämligheten i en Avant.

  • Tyvärr så kan alla maskiner gå sönder, eller så behöver dom kanske bara lite nya servicedetaljer eller slitdelar, vi har hela Avants sortiment i vår webshop. 
  • Avant kan utrustas med otroligt många olika tillval, både från fabrik, och en stor del som går att göra i efterhand. Det är allt i från Hytter, Joystick alternativ, extra hydrauluttag, arbetsbelysning och olika hjul.
  • Här kan du enkelt boka din service på din Avant, fyll i formuläret med så mycket info som möjligt så återkommer vi till dig med ett förslag på tid. 

HISTORIA

Här har vi lånat lite text från Avants Hemsida, för vem annars berättar sin historia bättre än dom själva!

Utvecklingen av Avant-lastare började för över 25 år sedan. Avants kärngrupp hade redan då över tio års erfarenhet av produktutveckling på lantbruksmaskiner och vi lade märke till att det inte fanns goda och kostnadseffektiva maskiner för ett av gårdens hårdaste jobb – utfodring.

Från denna utgångspunkt föddes den första Avanten: en glidstyrd kompaktlastare med 11 hk bensinmotor som kunde dela ut foder även till en större boskap i 10–15 minuter, varje morgon och kväll, 365 dagar om året.

Sloganen “Förändra det tråkigaste jobbet till det trevligaste!” tilltalade lantbrukare och försäljningen kom i gång. Under det första året sålde vi 80 maskiner och var mycket nöjda med det.

 
Vi slutade emellertid inte där utan satsade även mera på produktutvecklingen. Den första dieselmodellen kom snabbt på marknaden, nya redskap introducerades och lastaren utvecklades vidare för att passa nya kundsegment. Samtidigt satsade vi kraftigt på export och grundade vårt eget försäljningsbolag i Tyskland redan i början av 1990-talet.

År 1995 kom vi ut med den första midjestyrda Avant, vilket öppnade en helt ny värld för oss. Den nya modellserien med nya redskap hittade snabbt vägen till nya kundsegment som parkanläggning, grönytevård, häststallar och privat bruk. I detta skede hade vi redan över tio exportländer och alla de började sälja aktivt maskinerna till en bredare kundpotential. Därmed ökade försäljningen till 80 maskiner i månaden.

Med ökad försäljning har vi ej glömt utveckling av produktionen.  En effektiv fabrik som producerar högkvalitativa maskiner är en mycket värdefull del i produktionskedjan. Vi kan vara stolta över den mycket moderna produktionsanläggningen som vi kan visa kunderna.


I början av 2000-talet fortsatte vi den starka satsningen på produktutveckling och introducerade bl.a. den nya 200-serien, som var avsedd i synnerhet för fritidsbruk. Samtidigt började vi fästa mera uppmärksamhet vid maskinernas utseende. Vi insåg snabbt att även om Avantens tekniska egenskaper kommer i första hand för användaren, uppskattar kunderna även maskinens snygga formgivning.

Vi har gått vidare med samma trend på alla modellserier och därför känner många människor till Avant redan från den glada gröna färgen.

Tack vare den kontinuerliga utvecklingen finns det idag 8 olika Avant-modellserier och över 190 arbetsredskap. Det finns över 20 olika tillval för lastarna, allt från extra motvikter till luftkonditionerad hytt. Motoreffekten börjar från 13 hk och slutar på 57 hk.  Denna utveckling har lett till att vi har fått alltjämt nya kundsegment och exporterar idag till över 50 länder.

Därmed har även försäljningen ökat till 80–90 maskiner i veckan.

Avant Tecno har tillverkat över 45 000 kompaktlastare sedan 1991 i sin fabrik i Ylöjärvi nära Tammerfors, Finland. Avant har försäljningsbolag i Tyskland, Storbritannien och USA samt importörer i över 55 länder runt om i världen.

Svenska importören heter Nordfarm Maskin AB och har sitt kontor i Norrköping.


Tillagd i varukorgen