fbpx

Köpvillkor

Köpvillkor, Fraktvillkor, Leveransvillkor

 

Beställning

Beställningar görs i första hand i vår webshop https://www.nvmaskin.se/shop, men kan även göras enligt överenskommelse per telefon eller mail, detta gäller endast specialbeställningar utav varor som ej finns i webshoppen. För att kunna lägga beställning krävs att du är 18 år.

Priser

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.Betalning av varor sker för närvarande mot, Faktura (Klarna) Kortbetalning (VISA & MasterCard), Direktbetalning genom Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea, kontant/kort vid avhämtning, eller Postförskott (Du betalar när du hämtar ut varan, kostar 50:- extra).

Våra betalsätt

Om Ecster

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Ecster Pay

I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning och kortbetalning genom e-handelskassan Ecster Pay.

Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på ”Genomför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor.

Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

Delbetalning

Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig.

Villkor för delbetalning

Faktura

I vår butik har du möjlighet att välja faktura och betala hemma i lugn och ro.

Fakturavillkor

Kortbetalning

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort.

Villkor för kortbetalning

 

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda
avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna
nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av
ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

 

Fraktvillkor

Fraktkostnad baseras på varans storlek och vikt. Fraktfritt vid order som överstiger 2000:- som kan skickas med företagspaket eller till ombud. Vid större och skrymmande varor så erbjuds inte fraktfritt, tex om en vara måste gå som Pallgods eller överstiger paketvikt 10kg.

Om en vara överstiger 500:- i värde så skickas det automatiskt med DHL Paket som är sökbar, om varans värde understiger 500:- och går att skicka i vadderat kuvert så görs detta. Vi kan på kunds begäran skicka högre värde med vanlig brevpost, dock så sker detta på kunds egen risk.

Leveranser

Leveranstiden ligger vanligtvis på 1-5 arbetsdagar, i vissa fall kan beställningsvaror ha en längre leveranstid, detta meddelas av oss i dessa fall. Vi använder oss i vanliga fall utav DHL som speditör, när paketet har lämnat oss så övertar DHL ansvaret för varan. När frakten är bokad så får du ett mail från vår speditör med sändningsnummer för spårning.

Outlösta paket

För outlösta paket fakturerar vi 400 kr inkl moms.

Öppet Köp/Returer

När du handlar från vår webbshop gäller ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen, där anges 14 dagar från mottagandet av din vara. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Produkterna måste returneras i Obruten originalförpackning och får ej vara skadade eller saknas delar, detta debiteras till kund.

Vid retur måste kontakt med företaget Nacka Värmdö Maskin AB alltid ske innan varan skickas tillbaka. Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Varan måste skickas eller lämnas tillbaka till Företagets adress. Returer ska skickas som paket, inte mot postförskott/efterkrav, dessa paket löses ej ut och kommer att gå tillbaka i retur till avsändare. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. Kvitto eller kopia på kvitto måste alltid bifogas vid en retur.  Varan skall vara oss tillhanda inom 14 dagar från mottagande av varan.

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Du har inte ångerrätt om:

Om varans originalförpackning har brutits.
Vid specialbeställningar som görs på din begäran av varor som inte ingår i ordinarie sortiment.

Garantier och service

Du har alltid 1 års garanti från mottagandet mot material- eller fabrikationsfel på våra produkter, enligt konsumentköplagen (gäller endast privatpersoner), om inte annat anges.
För mer information om Garanti och reklamationsrätt, se Konsumentverkets direktioner om konsumentköplagen, köplagen, distans- och e-handelslagen.

Garantin gäller inte vid: felaktig montering, olyckshändelse, vanvård, onormal användning eller om du låtit bli att följa monterings-, skötsel- och serviceanvisningar. Garantin gäller ej heller på förbrukningsartiklar så som  glödlampor, batterier, drivremmar, etc.

Var noggrann med ditt kvitto, det är din garantisedel. Vara med garantifel skall returneras till oss om den kan repareras skall detta göras. Om reparation anses olönsam, kan varan bytas ut mot annan vara med motsvarande funktion/prestanda. OBS vid Garanti och Reklamationsärenden så måste alltid kontakt upprättas med oss innan retur sker.

För juridiska personer gäller endast av tillverkaren angiven garanti, se produktens förpackning eller manual.

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Reservation

Vi reserverar oss mot slutförsäljning, bild- och textfel. Av trycktekniska skäl kan färger avvika något från verklighetens. Vi förbehåller oss rätten att ersätta vara med likvärdig vara. Beställt gods levereras väsentligen i enlighet med beskrivning på vår hemsida. Skulle en avvikelse resultera i att du inte vill ha varan gäller självklart ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Men om du har några funderingar, var god maila eller ring oss och fråga innan beställning så att missförstånd kan undvikas.

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.